KRM

Her er vinnerne av IDDIS 2022!

Vinnere fra 3 skoler kåret under IDDIS GRAND PRIXHer er vinnerne av årets konkurranse. Til sammen 103 elever fra tre skole deltok i årets konkurranse.


IDDIS Grand Prix 2022 - YouTube


Invitasjonen til årets konkurranse var slik:

Det var proviant og middagshermetikk som var starten på det norsk hermetikkeventyret. Alle tenkelige, og noen ganger utenkelige matvarer ble lagt på boks. Hermetisk mat var enkelt å lagre, har lang holdbarhet og ble derfor populært i marinen, på seilskuter, ekspedisjoner og som nødproviant.
Velkommen til IDDIS2022, designkonkurransen for videregåendeskoleelever på MK,KDA og MP.
Norsk grafisk museum og Norsk hermetikkmuseum inviterer på ny til iddisdesignkonkurransen IDDIS! Også i år består oppgaven i å designe en hermetikkboksetikett som skal festes på en tom fiskebolleboks. Klassene får utdelt en tom fiskebolleboks til hver, og elevene inviteres til å designe en etikett med reklame for middagshermetikk.
Hver klasse som deltar inviteres til å komme til IDDIS museum og få en omvisning i det nye sammenslåtte museet, deriblant det nye trykkeriverkstedet til Venneforeningen til Norsk grafisk museum.

Oppgaven for årets konkurranse er:

Design en etikett som reklamerer for middagshermetikk som skal selges til norske forbrukere.

Påmelding innen 15. januar 2022 via kontaktskjemaet "Ta kontakt" nederst på siden.

Etter påmelding får klassene tilsendt tomme bokser til skolen.

Regler:

Design en etikett som skal passe rundt boksen du har fått. Designet skal være ditt eget, og du skal ikke ha hentet hele motivet direkte fra Internett. Det er ikke lov.

Dette skal fremgå på etiketten: Produksjonsnavn, innhold, mengde/vekt, Produsent, produksjonsland/by. Trykkeri.

Etiketten printes ut i farger og limes på fiskebolleboksen.

Merk hver boks under tydelig med vannfast tusj; elevens fulle navn, klasse og skole.

Bidragene leveres godt innpakket til IDDIS Norsk grafisk museum og Norsk hermetikkmuseum, Øvre Strandgate 88, Stavanger innen 8. april 2022.

Vi ber om at alle bidragene kopieres inn som bilder i dette skjemaet: IDDIS2022 og sendes til oss på: formidling.iddis@museumstavanger.no

Kontaktperson Tonje Garborg Johansen kan nås på telefon: 950 49 883