KRM

Gave fra Sparebankstiftelsen SR-Bank

Sparebankstiftelsen SR-Bank har besluttet å gi 4,4 millioner kroner i støtte til nytt Norsk grafisk museum.

Den solide gaven fra Sparebankstiftelsen SR-Bank viser at stiftelsen ser verdien av en samlokalisering av Norsk hermetikkmuseum og nytt Norsk grafisk museum og at disse museene sammen vil gi et unikt utgangspunkt for å formidle Stavangers industrihistorie.

- Sparebankstiftelsen SR-Bank er en allmennyttig stiftelse som deler ut gaver til gode formål i regionen. Stiftelsen er glad for å kunne stille 4,4 millioner kroner til rådighet som bidrag til realisering av nytt Norsk grafisk museum. Ved realisering av dette museet får vi sammen med Norsk hermetikkmuseum et industrimuseum for to svært viktige næringer i byens historie, sier daglig leder i Sparebankstiftelsen SR-Bank Tor Dahle.

EN VIKTIG MILEPÆL
Gaven er et svært viktig skritt på veien mot realiseringen av museet. Dersom Museum Stavangers søknad om gaveforsterkning blir bevilget vil dette bety at den private finanserineringen av nytt Norsk grafisk museum er på plass.

- Realiseringen av nytt Norsk grafisk museum er en svært viktig milepæl i det store museumsløftet som Museum Stavanger ønsker å gi regionen i årene som kommer. Den grafiske industrien er en veldig viktig del av Stavangers historie, og det er fantastisk å oppleve en slik støtte fra Sparebankstiftelsen SR-Bank. Nå krysser vi fingrene for at også staten kommer på banen med sin andel i statsbudsjettet i oktober, sier styreleder i Museum Stavanger, Sissel Knutsen Hegdal.

GLEDE OG BEGEISTRING
Også administrerende direktør i Museum Stavanger Siri Aavitsland er svært takknemlig for den solide gaven fra Sparebankstiftelsen SR-Bank.

- Museene og den økende betydningen av kulturturismen spiller en viktig rolle i en region som er i en omstillingsfase. Det er derfor ekstra gledelig at Sparebankstiftelsen SR-Bank støtter videreformidlingen av regionens unike industrihistorie gjennom sin rause gave til nytt Norsk grafisk museum. Jeg er sikker på at et moderne og unikt industrimuseum samlokalisert med Norsk hermetikkmuseum i Gamle Stavanger vil glede og begeistre både lokalbefolkningen og turister, sier hun.

Prosjektleder for fornying av museumsbygg i Museum Stavanger Bitten Bakke, daglig leder Tor Dahle i Sparebankstiftelsen SR-bank og administrerende direktør i Museum Stavanger Siri Aavitsland gleder seg til nytt Norsk grafisk museum er på plass i hagen til Norsk hermetikkmuseum. Foto: Lene Berge Førland/Museum Stavanger.