KRM

Regjeringen gir 30 millioner til nytt grafisk museum

Gleden var stor da kulturminister Linda Hofstad Helleland kom med kunngjøringen.

Om kvelden tirsdag 28. september fikk Museum Stavanger besøk av kulturminister Linda Hofstad Helleland, og hun brakte med seg gode nyheter: Regjeringen foreslår å bevilge totalt 30 millioner kroner til nytt grafisk museum.

- Jeg er veldig imponert over formidlingsarbeidet ved Museum Stavanger og ikke minst planene for nytt Norsk grafisk museum. Det er en glede å kunne informere om at regjeringen foreslår å gi 30 millioner kroner til nytt Norsk grafisk museum samlokalisert med Norsk hermetikkmuseum, sa kulturminister Linda Hofstad Helleland da hun besøkte Norsk hermetikkmuseum tirsdag kveld.

STOR JUBEL
Styreleder ved Museum Stavanger Sissel Knutsen Hegdal jubler over nyheten om statlig støtte. - Vi har jobbet mye med dette prosjektet og det er fantastisk at regjeringen ser behovet for et museumsløft i Stavanger.

Også administrerende direktør ved Museum Stavanger Siri Aavitsland er svært takknemlig for støtten som nå er gitt til museet.

- Vi har ventet spent på regjeringens forslag til statsbudsjett og nå kan vi slippe jubelen løs. Ved realiseringen av nytt Norsk grafisk museum samlokalisert med Norsk hermetikkmuseum i gamle Stavanger får vi et nytt industrimuseum for to svært viktige næringer i byens historie, sier hun.

POSITIV UTVIKLING
Alt ligger nå til rette for at Museum Stavanger kan begynne å bygge et moderne og unikt industrimuseum i gamle Stavanger som vil styrke museumstilbudet i regionen og bidra positivt til utviklingen av Stavanger sentrum.