KRM

Eder Biesel Arkitekter

vinnere av arkitektkonkurranse for nytt grafisk museum

I konkurransen deltok tre arkitektkontorer, etter en innledende prekvalifisering med 57 søkere. De to andre deltakerne var Snøhetta og KAP Arkitekter AS. Resultatet ble offentliggjort den 9. mars 2015.

Eder Biesel vant med skisseprosjektet «Møte i Gamle Stavanger». I dette utkastet legges det stor vekt på å skape en ny og spennende møteplass for både besøkende og beboere i Gamle Stavanger, der arkitektene har ønsket å skape et levende og aktivt museum på et autentisk sted.

Det nye museet er planlagt samlokalisert med Norsk hermetikkmuseum, med et helt nytt bygg i hagen til hermetikkmuseet. Utkastet til Eder Biesel viser en god innlevelse i tomtesituasjonen og den urbane konteksten det inngår i, med moderne arkitektur i samspill med et autentisk miljø.

Alle utkastene stilles ut på Norsk hermetikkmuseum i perioden 9.-22. mars 2015. Vinnerutkastet kan ses i perioden 9.-29. mars 2015.

Klikk her for å lese juryrapporten (pdf)

Illustrasjoner fra Eder Biesel Arkitekter:

5NGM-EB-Illustrasjon-Interiør.JPG#asset:9954NGM-EB-Skisse-Hjørnet-Andasmauet-Haugvaldsgate.JPG#asset:9943NGM-EB-Illustrasjon-Flybilde.JPG#asset:9932NGM-EB-Illustrasjon-Sett-fra-Vågen_170202_125318.JPG#asset:992

Eder Biesel Arkitekter